Recenzie- Confesiunile unei fete rele

Titlu: Confesiunile unei fete rele
Autor: Anays M.
Editura: BOOKZONE.
Pagini: 127

Descriere oficială: Sunt Anays M. Așa mi se spune aproape dintotdeauna. Parcă nici nu-mi mai știu numele real. Dar nu-mi pasă. Nu-mi trebuie un nume gol. Îmi trebuie un trup gol. Cred că în jurul acestei nevoi mi-am construit o mare parte din viață. Un trup gol în care să bată o inimă impulsivă. Asta caut. Asta vânez. Nu, nu aștept, precum alte femei, să fiu vazută, bagată în seamă și, eventual, cucerită. Eu mă duc la țintă, eu știu ce vreau și ce-mi trebuie. Îmi iau singură, nu stau ca nimeni să-mi dea ceva pe tavă, fie ea tavă de argint. Nu mai fac de mult greșeala să gândesc despre mine că sunt o reprezentantă a sexului slab și să mă împăunez cu debilitățile lui

✴✴✴

Doresc să încep prin ai mulţumii autoarei pentru cartea oferită pentru recenzie.

” Eu sunt unică, om din întâmplare, femeie prin vocaţie.”

Mi-a plăcut romanul „Confesiunile unei fete rele” ce are la bază o tânără femeie sătulă de viaţa cotidiană şi dornică de puţină adrenalină. Anays îşi propune să nu simtă. Să nu se implice emoţional şi să meargă mai departe, cu capul sus, după fiecare aventură.

Anays ne este prezentată într-un mod diferit de majoritatea femeilor zilelor noastre. Ea nu se ascunde după deget, ştie ce vrea şi încearcă să obţină, indiferent care este preţul pe care trebuie să îl plătească. Ea nu iubeşte. Ea îşi satisface nevoile şi părăseşte.

Ceea ce nu ştim de la început este că în spatele acţiunilor sale, a existat un bărbat de care a fost îndrăgostită și în care a avut încredere. Acel bărbat ne este prezentat precum „N” şi, repare în viaţa ei, dornic să-i împărtăşească iubirea. Sau, mai bine spus, sentimentele pe care ea le simţea cândva pentru el. Am înţeles în acel moment de ce Anays a ales acel stil de viaţă şi am ajuns la un singur răspuns: Răzbunarea. Tânăra doreşte să se răzbune pe bărbaţi şi să-i facă să plătească pentru ceea ce ea, a simţit cândva.

Recunosc că m-am săturat de romanele cu bad-boy în care femeia este doar o pradă uşoară. În această carte, noi, femeile, nu suntem prezentate ca prada, ci ne este evidenţiat faptul că putem fi cel mai iscusit vânător.

„Pasionată de iubire, ahtiată după senzaţii, amatoare de sex. Mare amatoare. Însă nu oricum, nu de orice fel şi, mai ales, nu cu oricine.”

Am savurat în tăcere această lectură simplă şi uşoară, care pe parcurs ne oferă şi sfaturi. Ne învaţă că, mai presus de toate, suntem puternice şi frumoase. Putem avea totul, dacă ştim să ne jucăm cu viaţa şi să o modelăm după bunul plac. Şi, mai ales, ne învaţă că, viata nu se termină la un singur om. Trebuie doar să fim suficient de puternice încât să mergem mai departe, chiar dacă doare.

„Viaţa mea nu se întâmplă niciodată „între timp”,ci, mereu „acum”. Am adus-o într-un prezent continuu din care nu am de gând să evadez.”

Anays M. a reuşit să îmi pătrundă în minte pe decursul lecturii şi să mă facă să-mi pun întrebări de una singură. Şi mi-am spus aşa: Poate că uneori este nevoie să lăsăm inhibiţiile la o parte pentru a simţi adevărata fericire. Am învăţat să trăim pentru alţii şi, în goana nebună de a privi în viitor, am uitat că mai presus de toate, suntem noi. Nevoile noastre, şi nu mă refer doar la cele trupeşti, ci şi la cele la care sufletul tânjeste.

Faptul că această cărticica este scrisă în stilul jurnal, m-a făcut să mă simt mai aproape de personaj şi să rezonez cu el. Pe parcursul lecturii, m-am simţit, de parcă, personajul mi se confesa mie şi, poate că, acest lucru m-a făcut să o înţeleg mai uşor şi în loc să o judec, să o apreciez.

Recomand această carte atât tinerelor care încearcă să se cunoască, cât şi femeilor mature care au uitat că, noi suntem de fapt sexul frumos. Noi avem puterea.

Nu vreau să vă spun mai multe. Vă recomand să o citiţi şi să descoperiţi singuri povestea din spatele unei coperţi frumoase. Sau mai bine spus, să descoperiţi „Confesiunile unei fete rele”

★★★★★- goodreads

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul editurii Bookzone.

4 gânduri despre „Recenzie- Confesiunile unei fete rele”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s